Reseptiarkisto

torstai 10. maaliskuuta 2016

Nachot

Tätä reseptiä kannattaa ehdottomasti kokeilla, sillä en ole koskaan syönyt missään näin herkullisia nachoja. Nachot on helppo valmistaa mutta valmistus vie hiukan aikaa.
Tällä reseptillä saat myös tehtyä tortillalettuja.




Nachot/ tortillaletut


250g Masa Harina-jauhoja

3,5 dl lämmintä vettä

suolaa



Sekoita jauhot, vesi ja suola sekaisin. Tee taikina tiivis taikinapallo. Lisää taikinaan vettä tarvittaessa sillä taikinan tulee olla kosteaa ja joustavaa.
Anna valmiin taikinan levätä puolen tunnin ajan.

Jaa taikina palloiksi ja kauli ne kahden leivinpaperin välissä tortillaletuiksi.
Paista letut kuumalla pannulla ilman öljyä.

Jos haluat syödä pelkkiä tortilloja niin täytä valmiit letut haluamallasi täytteillä. 


Nachojen valmistus tortillaletuista


Leikkaa tortillat kahdeksaan osaan. Nosta nachot leivinpaperin päälle ja sekoita niiden joukkoon oliiviöljyä ja suolaa ja pippuria. 
Paista uunissa 220 asteessa 5-10 minuuttia. Kiertoilmauunissa pidin 10 minuuttia.

Nauti nachot guacamolen ja salsan kanssa!




Guacamole


2 kypsää avokadoa

1 valkosipulinkynsi

puolikkaan sitruunan mehu

vähän oliiviöljyä

ripaus chilijauhetta

suolaa ja pippuria


Halkaise avocadot ja poista niistä kivet. Muussaa avocadot ja lisää kaikki muut ainekset joukkoon. 




Salsa


2 tomaattia

puolikas nippu korianteria

puolikkaan sitruunan mehu


Pilko tomaatit ja lisää kaikki muut ainekset joukkoon. Sekoita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti