Reseptiarkisto

keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Gluteenittomat sämpylät

Löysin vähän aikaa sitten netistä kivan sämpyläreseptin. Muokkasin reseptiä vähän oman makuni mukaan. Sämpylöistä tuli niin hyviä että teen niitä viikottain. Taikina on tosi nopea ja helppo tehdä!




Herkulliset tattari-ja mantelijauhosämpylät (n.9 kpl)


2 dl tattarijauhoja

2 dl mantelijauhoja

1,5 rkl psylliumia

2 tl leivinjauhetta

3dl kauramaitoa

0,5 dl oliiviöljyä

pari teelusikallista hunajaa

oreganoa maun mukaan

suolaa

 siemeniä


Laita uuni päälle 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon oreganoa ja suolaa, Lisää vielä kauramaito, oliiviöljy sekä hunaja. Sekoita. Pyörittele taikina sämpylöiksi. Jos taikinasta tulee hieman löysempää niin voit laittaa ruokalusikan avulla taikinan leivinpaperin päälle. Koristele sämpylät siemenillä. Anna sämpylöiden kohota vielä hetki pellillä. Paista sämpylöitä 20 min uunin keskitasolla.

Taikinaa on tosi helppo muunnella. Olen lisännyt usein pari desiä porkkanaraastetta mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti