Reseptiarkisto

tiistai 27. tammikuuta 2015

Kvinoa-kasviswokki

Kvinoasta on tullut yksi minun lempparilisukkeista. Siitä on tosi nopea tehdä hyvää ruokaa.

Kvinoa on kotoisin Etelä-Amerikasta, jossa sitä on viljelty jo viisi tuhatta vuotta. Kvinoa on luontaisesti gluteeniton ja se sisältää kaikkia ihmiselle tarvittavia välttämättömiä rasvahappoja. Kvinoassa on myös paljon proteiinia ja se sisältää paljon rautaa, magnesiumia, fosforia sekä ravintokuitua. Aika hyvää ruokaa siis!




Kvinoa-kasviswokki  

(Tein itse isomman satsin kerralla, joten määrittele itse kuinka paljon laitat ainesosia)


Tarvitset:

kvinoaa 

oliiviöljyä paistamiseen

parsakaalia

porkkanaa

bataattia

sipulia

valkosipulia

inkiväärin palan

tomaattimurskaa

mustapippuria ja suolaa


Laita vesi kiehumaan ja lisää huuhdeltu kvinoa kuumaan veteen. Pilko kaikki ainekset valmiiksi leikkuulaudalle. Laita pannulle loraus oliiviöljyä ja lisää pannulle sipuli, valkosipuli sekä inkivääri. Kuullota aineksia pannulla jonkun aikaa. Lisää joukkoon bataatin palat, porkkanan palat sekä parsakaali. Kuullota ainekset pannulla pehmeiksi. Lisää joukkoon tomaattimurska. Kun seos näyttää valmiille lisää valmis kvinoa joukkoon. Sekoita ja mausta suolalla sekä pippurilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti