Kvinoa on kotoisin Etelä-Amerikasta, jossa sitä on viljelty jo viisi tuhatta vuotta. Kvinoa on luontaisesti gluteeniton ja se sisältää kaikkia ihmiselle tarvittavia välttämättömiä rasvahappoja. Kvinoassa on myös paljon proteiinia ja se sisältää paljon rautaa, magnesiumia, fosforia sekä ravintokuitua. Aika hyvää ruokaa siis!
Kvinoa-kasviswokki
(Tein itse isomman satsin kerralla, joten määrittele itse kuinka paljon laitat ainesosia)
Tarvitset:
kvinoaa
oliiviöljyä paistamiseen
parsakaalia
porkkanaa
bataattia
sipulia
valkosipulia
inkiväärin palan
tomaattimurskaa
mustapippuria ja suolaa
Laita vesi kiehumaan ja lisää huuhdeltu kvinoa kuumaan veteen. Pilko kaikki ainekset valmiiksi leikkuulaudalle. Laita pannulle loraus oliiviöljyä ja lisää pannulle sipuli, valkosipuli sekä inkivääri. Kuullota aineksia pannulla jonkun aikaa. Lisää joukkoon bataatin palat, porkkanan palat sekä parsakaali. Kuullota ainekset pannulla pehmeiksi. Lisää joukkoon tomaattimurska. Kun seos näyttää valmiille lisää valmis kvinoa joukkoon. Sekoita ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti