Linssi-kurpitsakeitto
200 g punaisia linssejä
1 iso myskikurpitsa
6 valkosipulinkynttä
2-3 cm palanen tuoretta inkivääriä
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl juustokuminaa
2 rkl kurkumaa
suolaa ja pippuria
lisäksi:
persiljaa
Paista valkosipulinkynsiä sekä inkivääriä öljyssä hetken verran kattilan pohjalla. Lisää sitten joukkoon 5 dl vettä. Lisää joukkoon huuhdellut linssit.
Kuori myskikurpitsa ja paloittele se. Lisää kurpitsan palat kattilaan sekä kaikki mausteet ja tomaattipyre.
Laita kattilaan kansi päälle ja hauduta keittoa miedolla lämmöllä n. 20 minuutin ajan.
Voit syödä keiton sellaisenaan tai tarjoilla keitto riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti