Tämän parsarisoton ohjeen löysin hesarin resepteistä. Reseptin on luonut Masterchef-kisan ensimmäisen kauden voittaja. Jouduin reseptiä hiukan muuttamaan, sillä jääkaapistani ei löytynyt kaikkia ainesosia.
Uunilohi
Puhdista lohifile ja ripottele sen pinnalle suolaa. Laita lohi jääkaappiin pariksi tunniksi.
Laita lohi vuokaan. Lisää lohen päälle vielä hieman suolaa, pippuria ja sitruunamehua. Paista lohta 175 asteessa 20-30 min kunnes lohi on kypsää ja mehevää. Jos käyttössä on paistolämpömittari niin parasta lohta saa kun se on alle 50 asteista.
Laita lohi vuokaan. Lisää lohen päälle vielä hieman suolaa, pippuria ja sitruunamehua. Paista lohta 175 asteessa 20-30 min kunnes lohi on kypsää ja mehevää. Jos käyttössä on paistolämpömittari niin parasta lohta saa kun se on alle 50 asteista.
Parsapyree
500g vihreää parsaa
5 dl vettä
1/2 dl Oatlyn kaurakermaa
loraus sitruunamehua
suolaa
Pese parsat hyvin ja leikkaa niiden kärjestä puinen osa pois. Leikkaa sitten parsat kahteen osaan ja laita ne kiehumaan suolaveteen. Anna parsojen kiehua 3-4 minuuttia. Jäähdytä parsat kylmän veden alla. Säästä keitinliemi.
Halkaise puolet parsanpaloista pituussuunnassa ja jätä ne odottamaan, sillä ne laitetaan valmiin risoton päälle. Pilko loput parsat pieniksi paloiksi.
Kiehauta kaurakerma ja 1/2 dl parsan keitinlientä kattilassa. Lisää seokseen parsan palat ja lämmitä seos. Soseuta valmis liemi ja mausta se lopuksi sitruunamehulla ja suolalla.
Parsarisotto
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2-3 dl risottoriisiä
1-2 rkl omenaviinietikkaa
(alkuperäisessä ohjeessa 1 dl valkoviiniä)
6-7 dl kasvislientä
2 dl parsapyrettä
suolaa ja pippuria
Pilko sipuli ja valkosipulit pieneksi paloiksi ja kuullota niitä kuumalla pannulla. Lisää joukkoon riisi ja kuullota seosta muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon omenaviinietikkaa.
Lisää kuumaa lientä kauha kerrallaan seoksen joukkoon. Sekoita riisiä kokoajan. Lisää uutta lientä seokseen vasta kun riisi on imenyt edellisen kauhallisen.
Lisää riisin joukkoon valmis parsapyree kun riisi on melkein valmista. Anna risoton hautua vielä hetki. Kun risotto on valmista lisää siihen mausteet. Sekoita risotto ja ota se pois liedeltä.
Paista lopuksi kypsät halkaistut parsat pannulla niin että ne saavat vähän väriä. Laita ne valmiin risoton päälle.

.jpg)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti