Linssi-kasvispata
3 dl vihreitä linssejä
2 isoa porkkanaa
3-4 varsiselleriä
puolet palsternakasta
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl hienonnettua inkivääriä
2 tl juustokuminaa
0,5 tl chilijauhetta
2 rkl tomaattimurskaa
1 kanelitanko
5 neilikkaa
5 dl vettä
2 dl kookoskermaa
1 rkl hunajaa
suolaa, pippuria
tuoretta persiljaa
Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Murskaa kanelitanko ja neilikat morttelissa.
Kuori ja paloittele juurekset sekä sipuli ja valkosipuli.
Laita kattilaan öljyä ja lisää kattilaan inkivääri, sipulit, juustokumina, chilijauhe sekä tomaattimurska. Lisää joukkoon murskatut mausteet sekä juurekset. Kuumenna seosta hetken verran.
Lisää joukkoon vesi ja kypsennä pataa hiljalleen puolen tunnin ajan. Lisää sitten valmiit linssit, kookoskerma ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.
Koristele pata tuoreella persiljalla.
Huom! Pata on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, sillä maku paranee vielä jääkaapissa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti