Reseptiarkisto

perjantai 19. helmikuuta 2016

Linssi-kasvispata

Löysin tämän herkullisen linssi-kasvispadan reseptin yhteishyvästä. Tällä reseptillä tulee ihan mielettömän hyvää ja täyttävää kasvisruokaa!





Linssi-kasvispata


3 dl vihreitä linssejä

2 isoa porkkanaa

3-4 varsiselleriä

puolet palsternakasta

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

1 rkl hienonnettua inkivääriä

2 tl juustokuminaa

0,5 tl chilijauhetta

2 rkl tomaattimurskaa

1 kanelitanko

5 neilikkaa

5 dl vettä

2 dl kookoskermaa

1 rkl hunajaa

suolaa, pippuria

tuoretta persiljaa



Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Murskaa kanelitanko ja neilikat morttelissa.
 Kuori ja paloittele juurekset sekä sipuli ja valkosipuli.
Laita kattilaan öljyä ja lisää kattilaan inkivääri, sipulit, juustokumina, chilijauhe sekä tomaattimurska. Lisää joukkoon murskatut mausteet sekä juurekset. Kuumenna seosta hetken verran.

Lisää joukkoon vesi ja kypsennä pataa hiljalleen puolen tunnin ajan. Lisää sitten valmiit linssit, kookoskerma ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.

Koristele pata tuoreella persiljalla.


Huom! Pata on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, sillä maku paranee vielä jääkaapissa





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti