Näin kolme vuotta myöhemmin ajattelin itsekin kokeilla niitä. Lopputuloksena syntyi herkullisia aasialais-sävytteisiä hampurilaisia, jotka jää meille tulevaisuudessakin ruokalistalle.
Ramen burgerit kahdelle
150g riisinuudelia
2 kananmunaa
suolaa
Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Valuta valmiista nuudeleista vesi ja sekoita joukkoon hieman suolaa ja kananmunat. Siirrä nuudelit neljään kulhoon (esim. murokulho) ja laita jokaiseeen saman verran nuudelia. Laita nuudelikulhon päälle pala leivinpaperia ja aseta seuraava kulho sen päälle. Kasaa kulhot päällekkäin. Laita viimeisen nuudelikulhon päälle jokin paino ja siirrä kulhot jääkaappiin jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi.
Irrota hellävaraisesti nuudelisämpylät kulhoista. Paista sämpylöitä runsaassa öljyssä kuumalla pannulla molemmilta puolilta.
Jauhelihapihvit:
400g kalkkunanjauhelihaa
1 muna
vähän mantelijauhoja
sipulia
valkosipulia
inkivääriä
suolaa, pippuria
Pilko sipuli, valkosipuli sekä inkivääri. Lisää ne jauhelihan joukkoon ja mausta se suolalla ja pippurilla. Muotoile massasta pihvejä ja paista pihvit kypsiksi pannulla.
Salsa:
tomaattia
korianteria
limen mehua
rucolaa
Pilko muutama tomaatti ja lisää joukkoon nippu tuoretta korianteria ja lime mehua. Sekoita.
Kasaa lopuksi hampurilaiset. Laita nuudelisämpylä alimmaiseksi, seuraavaksi rucolaa, sitten pihvi ja tomaattisalsa ja viimeiseksi sämpylä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti