Reseptiarkisto

torstai 11. helmikuuta 2016

Ramen burgeri

Ramen burger oli New Yorkissa vuonna 2013 suurin ruokahitti. Kyseessähän on hampurilainen, jossa sämpylät korvataan nuudeleilla.

Näin kolme vuotta myöhemmin ajattelin itsekin kokeilla niitä. Lopputuloksena syntyi herkullisia aasialais-sävytteisiä hampurilaisia, jotka jää meille tulevaisuudessakin ruokalistalle.





Ramen burgerit kahdelle


150g riisinuudelia

2 kananmunaa

suolaa


Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Valuta valmiista nuudeleista vesi ja sekoita joukkoon hieman suolaa ja kananmunat. Siirrä nuudelit neljään kulhoon (esim. murokulho) ja laita jokaiseeen saman verran nuudelia. Laita nuudelikulhon päälle pala leivinpaperia ja aseta seuraava kulho sen päälle. Kasaa kulhot päällekkäin. Laita viimeisen nuudelikulhon päälle jokin paino ja siirrä kulhot jääkaappiin jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi.

Irrota hellävaraisesti nuudelisämpylät kulhoista. Paista sämpylöitä runsaassa öljyssä kuumalla pannulla molemmilta puolilta.




Jauhelihapihvit:



400g kalkkunanjauhelihaa

1 muna

vähän mantelijauhoja 

sipulia

valkosipulia

inkivääriä

suolaa, pippuria


Pilko sipuli, valkosipuli sekä inkivääri. Lisää ne jauhelihan joukkoon ja mausta se suolalla ja pippurilla. Muotoile massasta pihvejä ja paista pihvit kypsiksi pannulla.



Salsa:


tomaattia

korianteria

limen mehua

rucolaa




 Pilko muutama tomaatti ja lisää joukkoon nippu tuoretta korianteria ja lime mehua. Sekoita.



Kasaa lopuksi hampurilaiset. Laita nuudelisämpylä alimmaiseksi, seuraavaksi rucolaa, sitten pihvi ja tomaattisalsa ja viimeiseksi sämpylä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti