Reseptiarkisto

torstai 4. helmikuuta 2016

Viljattomat laskiaispullat

Ihana laskiaispulla-aika on tällä hetkellä kuumimmillaan, joten pitäähän sitä herkutella pullalla. Löysin Antipastaa-blogista kivan pullareseptin, jota hieman muokkailin. Pullista tuli tosi herkullisia!




Viljattomat pullat


2 dl mantelijauhoja

4 rkl kookosjauhoja

4 rkl psylliumia

2 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

3 munaa

2,5 dl kädenlämpöistä kaurajuomaa

mantelilastuja




lisäksi tarvitset:


alpron vispiä

luomu vaniljajauhetta

mansikoita

mantelimassaa



Sekoita kuivat-aineet keskenään kulhossa. Lisää munat seokseen sähkövatkaimella sekä lisää kaurajuoma. Jatka vatkaamista kunnes taikina paksuuntuu.  
Kohota taikinaa kymmenen minuutin ajan liinan alla. Pyörittele taikinasta pullia ja laita ne pellille. Voitele pullat munalla ja lisää niiden päälle mantelilastuja. 
Paista pullia 180 asteessa puolen tunnin ajan.

Jäähdytä pullat hyvin. Vatkaa sillä välin vispi vaahdoksi ja lisää siihen ripaus vaniljajauhetta ja laita se jääkaappiin. Sulata mansikat mikrossa ja muussaa ne soseeksi. Leikkaa mantelimassasta siivuja.
Täytä pullat vispillä, mansikkasoseella, mantelimassalla ja nauti!












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti