Meksikolainen lautanen
Keitä kvinoa ohjeen mukaan. Tee sillä välin guacamole, salsa ja hummus. Tee viimeisenä mustapapulisuke. Kokoa lopuksi annokset isolle lautaselle ja nauti!
Guacamole
2 kypsää avocadoa
1 valkosipulinkynsi
puolikkaan limen mehu
vähän oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Halkaise avocadot ja poista niistä kivet. Muussaa avocadot ja lisää joukkoon kaikki muut ainekset.
Salsa
Rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 lime
persiljaa maun mukaan
loraus oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Pese kirsikkatomaatit ja halkaise ne. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita.
Hummus
1 tölkki valmiita kikherneitä
1 rkl tahinia
1 tl juustokuminaa
valkosipulimaustetta
pieni loraus sitruunamehua
pieni loraus vettä
vähän oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Sekoita kaikki aineet keskenään tehosekoittimella. Hummuksesta pitäisi tulla notkeaa tahnaa. Jos hummus jää kuivaksi niin lisää siihen nestettä.
Herkullinen mustapapulisuke
2 purkkia mustapapuja
maun mukaan jalapenoja
4 valkosipulinkynttä murskattuna
loraus oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Valuta mustapapujen liemi pois. Pilko valkosipulit ja laita ne öljyn kanssa pannulle. Lisää joukkoon mustapavut, jalapenot ja mausteet. Kuumenna seosta muutaman minuutin ajan.
Guacamole
2 kypsää avocadoa
1 valkosipulinkynsi
puolikkaan limen mehu
vähän oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Halkaise avocadot ja poista niistä kivet. Muussaa avocadot ja lisää joukkoon kaikki muut ainekset.
Salsa
Rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 lime
persiljaa maun mukaan
loraus oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Pese kirsikkatomaatit ja halkaise ne. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita.
Hummus
1 tölkki valmiita kikherneitä
1 rkl tahinia
1 tl juustokuminaa
valkosipulimaustetta
pieni loraus sitruunamehua
pieni loraus vettä
vähän oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Sekoita kaikki aineet keskenään tehosekoittimella. Hummuksesta pitäisi tulla notkeaa tahnaa. Jos hummus jää kuivaksi niin lisää siihen nestettä.
Herkullinen mustapapulisuke
2 purkkia mustapapuja
maun mukaan jalapenoja
4 valkosipulinkynttä murskattuna
loraus oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Valuta mustapapujen liemi pois. Pilko valkosipulit ja laita ne öljyn kanssa pannulle. Lisää joukkoon mustapavut, jalapenot ja mausteet. Kuumenna seosta muutaman minuutin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti