Reseptiarkisto

torstai 8. syyskuuta 2016

Meksikolainen lautanen

Nam! Tämä ruoka meni kerta heitolla lempiruokien kärkeen! Ja mikä parasta, tämän ruuan tekee todella helposti ja nopeasti.





Meksikolainen lautanen


Keitä kvinoa ohjeen mukaan. Tee sillä välin guacamole, salsa ja hummus. Tee viimeisenä mustapapulisuke. Kokoa lopuksi annokset isolle lautaselle ja nauti!



Guacamole


2 kypsää avocadoa

1 valkosipulinkynsi

puolikkaan limen mehu

vähän oliiviöljyä

suolaa ja pippuria


Halkaise avocadot ja poista niistä kivet. Muussaa avocadot ja lisää joukkoon kaikki muut ainekset.




Salsa


Rasiallinen kirsikkatomaatteja

1 lime

persiljaa maun mukaan

 loraus oliiviöljyä

suolaa ja pippuria


Pese kirsikkatomaatit ja halkaise ne. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita.




Hummus


1 tölkki valmiita kikherneitä

1 rkl tahinia

1 tl juustokuminaa

valkosipulimaustetta

pieni loraus sitruunamehua

pieni loraus vettä

vähän oliiviöljyä

suolaa ja pippuria


Sekoita kaikki aineet keskenään tehosekoittimella. Hummuksesta pitäisi tulla notkeaa tahnaa. Jos hummus jää kuivaksi niin lisää siihen nestettä.




Herkullinen mustapapulisuke


2 purkkia mustapapuja

maun mukaan jalapenoja

4 valkosipulinkynttä murskattuna

loraus oliiviöljyä

suolaa ja pippuria


Valuta mustapapujen liemi pois. Pilko valkosipulit ja laita ne öljyn kanssa pannulle. Lisää joukkoon mustapavut, jalapenot ja mausteet. Kuumenna seosta muutaman minuutin ajan.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti