Reseptiarkisto

torstai 29. syyskuuta 2016

Kurpitsarisotto

Tässä taas yksi herkullinen resepti Delicious Ella-kirjasta.




Kurpitsarisotto


200 g risottoriisiä

2 isoa myskikurpitsaa

2 tl omenaviinietikkaa

2 tl paprikajauhetta

1 tl juustokuminaa

2 rkl oluthiivahiutaleita

1 rkl tahinia

1 sitruunan mehu

kourallinen korianteria

suolaa ja pippuria



Valmista risottoriisi pakkauksen ohjeen mukaan. 
Kuori ja viipaloi kurpitsa. Laita kurpitsanpalat leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Lisää palojen päälle paprikajauhetta, juustokuminaa, suolaa ja pippuria. Pyörittele palat mausteissa ja lisää vielä loraus oliiviöljyä niiden päälle. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. 

Soseuta kolme neljännestä kurpitsanpaloista tehosekoittimessa. Lisää heti joukkoon 0,5 dl vettä, oluthiivahiutaleet, omenaviinietikka, tahini ja sitruunan mehu. Mausta seos suolalla.

Kun riisin keittoajasta on jäljellä viisi minuuttia ja lähes koko vesi on imeytynyt, sekoita joukkoon kurpitsaseos. Lisää lopuksi joukkoon kurpitsanpalat ja korianteri.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti