Reseptiarkisto

lauantai 4. huhtikuuta 2015

Tattaririisipiirakat

Riisipiirakat ovat aina olleet suurinta herkkuani. Haavelin kuolavaluen riisipiirakoista jopa ulkomailla asuessani. Ne ovat ylivoimaisesti parasta suomalaista herkkua!

Onneksi riisipiirakoiden syömistä ei ole tarvinnut jättää ruokaremontin myötä, sillä löysin netistä hyvän ja helpon ohjeen. Tällä ohjeella riisipiirakoista tulee ihanan rapeita.






Tattaririisipiirakat
n. 12 kpl


2 dl kylmää vettä

1/2 tl suolaa

2 tl psylliumia

3 dl tattarijauhoja



Täyte:

1,2 l vettä

2 dl puuroriisiä

suolaa



Valmista puuroriisi ohjeen mukaan. Itse käytän valmistuksessa aina riisinkeitintä, sillä on todella helppo valmistaa riisi. Kun riisi on valmista laita se jäähtymään.

Sekoita kylmään veteen psyllium ja suola. Anna turvota hetken. Lisää pikku hiljaa joukkoon tattarijauhoja. Vaivaa taikinaa. Taikina on silloin valmis kun se irtoaa kupista eikä jää käsiin.

Laita pöydälle paljon tattarijauhoja ettei taikina jää pöytään kiinni.Tee taikinasta pitkä tanko ja jaa taikina samankokoisiksi palloiksi. 

Litistä taikinapallo kasaan ja painele taikina piirakanmuotoiseksi. Voit käyttää apuna myös kaulinta. Lisää piirakan keskelle jäähtynyttä riisiä ja rypytä piirakan reunat. Nosta valmiit piirakat pellille.





Paista 250 asteessa 15-20 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti