Reseptiarkisto

maanantai 30. maaliskuuta 2015

Hummus

Hummus on kikherneistä valmistettu tahna joka on lähtöisin Lähi-idästä. Valmista hummusta saa ostettua kaupasta mutta sitä on helppo ja nopea valmistaa itse. 

Hummus käy moneen ruokaan. Tykkään yleensä syödä hummusta iltapalana jolloin käytän sitä dipin tapaan. Kesäisin hummus menee loistavasti grillattujen pihvien ja kasvisten kanssa.

Hummuksessa käytetty tahini on seesaminsiemenistä valmistettu tahna, joka sisältää runsaasti mm. kalsiumia.




Hummus



1 tölkki (400g) valmiita kikherneitä

1 pieni sipuli

1-2 valkosipulin kynttä

1 rkl tahinia

1 rkl juustokuminaa

n. puoli desiä sitruunamehua

n. puoli desiä oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

(tällä kertaa lisäsin joukkoon myös tuoretta korianteria)


Laita blenderiin valmiit kikherneet, pilkottu sipuli ja valkosipuli. Sekoita. Lisää joukkoon tahini, oliiviöljy ja sitruunamehu. Jos tahna tuntuu liian paksulta niin lisää vielä oliiviöljyä ja sitruunamehua jotta koostumuksesta tulee tahnamaista. Mausta lopuksi juustokuminalla, suolalla ja pippurilla.








2 kommenttia: