Reseptiarkisto

keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Omenainen chia-vanukas

Chia-siemenet tunnetaan superfoodina. Ne sisältävät terveellisiä omega-3 rasvahappoja, kuituja, proteiineja sekä antioksidantteja.

Siemeniä ei kannata syödä kuivana vaan ne kannattaa liottaa nesteessä sillä ne imevät itseensä jopa 12-kertaisen määrän vettä. Itse liotan siemenet joko vedessä tai kaurajuomassa joten siemenistä tulee geelimäistä hyytelöä.

Chia-siementen käyttösuositus on max. 2-3 ruokalusikallista päivässä liotettuna. Itse syön siemeniä 1-2 kertaa viikossa.

Tämä resepti on bongattu Life-myymälöiden lehdestä. Muokkasin hieman alkuperäistä reseptiä.





Omenainen chia-vanukas kahdelle


4 rkl chia-siemeniä

2 dl kaurajuomaa

ripaus kanelia



omenatäyte:


1 kotimainen omena

2 tl vettä

1 tl luomuhunajaa

ripaus kanelia

vadelmia


Sekoita kulhossa siemenet, kaurajuoma ja kaneli. Laita kulho jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi. Pilko omena pieneksi paloiksi. Sekoita omenanpalat, tilkka vettä, hunajaa sekä kaneli kulhossa. Laita kulho mikroon minuutiksi ja sekoita. Jatka lämmitystä vielä hetki kunnes omenat ovat kypsiä. Jäähdytä seosta hetki lisää se chia-vanukkaan päälle. Lisää joukkoon vielä tuoreita vadelmia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti