Reseptiarkisto

tiistai 6. lokakuuta 2015

Banaanileipä

Banaanileipä on tosi helppo ja nopea tehdä. Leivästä tulee makeahko, joten sitä voi syödä vaikka marjojen kera. Banaanileivästä saa maukkaan ja terveellisen välipalan.

Löysin kivan reseptin yhdestä ruokablogista jota muokkasin omaan makuuni sopivaksi.







Banaanileipä



4 pientä banaania ( yksi koristeeksi)

2,5 dl tattarijauhoja

2,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

0,5 dl kookosöljyä

3 munaa

1 dl kauramaitoa

2tl leivinjauhetta

1/2 tl kardemummaa

2 tl kanelia

2 rkl hunajaa

vähän suolaa

ripaus vaniljajauhetta




lisäksi:

pähkinöitä murennettuna

kurpitsansiemeniä



Muussaa kolme banaania kulhossa. Lisää joukkoon sulatettu kookosöljy ja munat. Sekoita hyvin. Sekoita joukkoon loput ainekset. Taikina saa jäädä löysäksi.

Voitele leipävuoka kookosöljyllä. Kaada taikina vuokaan. Leikkaa banaani siivuiksi ja lisää ne taikinan päälle. Laita pähkinän muruset ja kurpitsansiemenet taikinan päälle.

Paista 175 astetta 40-50 min kunnes leipä on kauniin värinen. Kumoa kakku lautaselle ja käännä se.

Säilytä valmista leipää jääkaapissa.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti