Reseptiarkisto

torstai 29. lokakuuta 2015

Täytetty mureke

Tämä resepti on tehty vanhanajan tyyliin. Murekkeen sisällä on keitettyä kananmunaa sekä suolakurkusta ja paparikasta tehty täyte.





Täytetty mureke


800g kalkkunan jauhelihaa

1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

1 kananmuna

3 rkl mantelijauhoja

0,5 dl kaurajuomaa

suolaa ja pippuria





lisäksi:

4 keitettyä kananmunaa

2 suolakurkkua

1 iso suippopaprika



Keitä kananmunat kattilassa. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulin kynnet ja kuullota niitä muutaman minuutin ajan pannulla. Lisää seos jauhelihan joukkoon ja lisää kaurajuoma, mantelijauho ja kananmuna. Sekoita hyvin ja mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa suippopaprika ja suolakurkut pieneksi paloiksi. Laita puolet jauhelihasta voidellun vuoan pohjalle ja muotoile jauheliha murekkeen muotoiseksi. Kuori kananmunat ja lisää ne poikittain jauhelihan päälle. Lisää munien päälle paprikat sekä suolakurkut. Lisää loput jauhelihasta täytteen päälle ja muotoile taikina murekkeeksi.

Paista 200 asteessa 40-45 minuutin ajan. Nauti mureke bataattimuussin tai riisin kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti