Reseptiarkisto

keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Tomaattinen makaroonilaatikko

Olipa kiva yllätys löytää kaupan hyllyltä tattarista valmistettuja makarooneja, sillä en ole syönyt makaroonilaatikkoa vuosiin.

Makaroonilaatikko onnistui yli odotusten ja se jää meillä ruokalistalle jatkossakin!




Tomaattinen makaroonilaatikko



100g keskisen myllyn tattarimakarooneja

400g kalkkunanjauhelihaa

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

2 munaa

0,5 l kaurajuomaa

n. 1 dl vettä

vähän tomaattipyrettä

vähän tomaattimurskaa

suolaa ja pippuria



Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipuli pieneksi paloiksi. Laita tattarimakaroonit kiehuvaan veteen ja keitä niitä kolme minuuttia. Ruskista jauheliha ja lisää lopuksi joukkoon myös sipuli ja valkosipulit. Mausta jauhelihaseos suolalla ja pippurilla.

Sekoita kaurajuoman joukkoon kananmunat, vähän tomaattipyrettä, tomaattimurskaa sekä vettä. Lisää joukkoon hieman suolaa ja pippuria. 

Laita voideltuun vuokaan makaroonit ja jauheliha. Lisää lopuksi munamaitoseos makaroonilaatikon päälle. Paista 200 astetta 45-50 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti