Kakku onnistui hyvin, mutta valitettavasti se ei maistu täysin samanlaiselta kuin vehnäjauhoista, sokerista ja tuorejuustosta tehty.
Porkkanakakku
taikinan kuiva-aineet:
4 dl mantelijauhoja
3 rkl kookosjauhoja
4 tl kanelia
3/4 tl ruokasoodaa
hieman suolaa
taikinan muut ainekset:
3 munaa
3 rkl kookosöljyä
1 klementiinin mehu
5 dl porkkanaraastetta
1 dl kookoshiutaleita
1 dl mantelirouhetta
10 kpl tuoreita taateleita
kuorrute:
2 dl cashewpähkinöitä
3 rkl kookosöljyä
1 rkl sitruunamehua
vähän hunajaa
kakun päällä:
passionhedelmää
Raasta porkkanat ja poista taateleista kivet. Sekoita kuiva-aineet kulhossa keskenään.
Sekoita vatkaimella tai blenderillä pilkotut taatelit, klementiinin mehu ja kookosöljy tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kuiva-aineet ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja mantelirouhe ja sekoita.
Laita taikina öljyttyyn vuokaan ja paista 175 astetta 50-60 minuuttia, kunnes kakku on kypsää.
Valmista kuorrute. Laita blenderiin vähintään 8 tuntia liotetut cashewpähkinät, kookosöljy, sitruunamehu sekä hunaja. Sekoita hyvin. Laita valmis kuorrute jääkaappiin.
Jäähdytä kakku hyvin ja lisää kuorrute päälle. Koristele kakku passionhedelmillä.
Huom! Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti