Reseptiarkisto

torstai 7. tammikuuta 2016

Porkkanakakku

Porkkanakakku kuului suosikkeihini vielä siihen aikaan, kun ruokavaliooni kuului viljat ja maitotuotteet. Löysin netistä paleokeittiön-sivuilta kivan ohjeen porkkanakakkuun, jota hieman muokkailin. 

Kakku onnistui hyvin, mutta valitettavasti se ei maistu täysin samanlaiselta kuin vehnäjauhoista, sokerista ja tuorejuustosta tehty.






Porkkanakakku


taikinan kuiva-aineet:

4 dl mantelijauhoja

3 rkl kookosjauhoja

4 tl kanelia

3/4 tl ruokasoodaa

hieman suolaa



taikinan muut ainekset:


3 munaa

3 rkl kookosöljyä

1 klementiinin mehu

5 dl porkkanaraastetta

1 dl kookoshiutaleita

1 dl mantelirouhetta

10 kpl tuoreita taateleita


kuorrute:


2 dl cashewpähkinöitä

3 rkl kookosöljyä

1 rkl sitruunamehua

vähän hunajaa


kakun päällä:


passionhedelmää



Raasta porkkanat ja poista taateleista kivet. Sekoita kuiva-aineet kulhossa keskenään.
Sekoita vatkaimella tai blenderillä pilkotut taatelit, klementiinin mehu ja kookosöljy tasaiseksi massaksi.  Lisää joukkoon kuiva-aineet ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja mantelirouhe ja sekoita.
 Laita taikina öljyttyyn vuokaan ja paista 175 astetta 50-60 minuuttia, kunnes kakku on kypsää. 

Valmista kuorrute. Laita blenderiin vähintään 8 tuntia liotetut cashewpähkinät, kookosöljy, sitruunamehu sekä hunaja. Sekoita hyvin. Laita valmis kuorrute jääkaappiin.

Jäähdytä kakku hyvin ja lisää kuorrute päälle. Koristele kakku passionhedelmillä.

Huom! Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti