Reseptiarkisto

lauantai 21. helmikuuta 2015

Tuliset lihapullat bataattipyreellä

Ihmettelen usein sitä, että miksi ihmiset ostavat kaupasta rusto-jännepullia koska lihapullat ovat niin nopeita tehdä itse. Tällä reseptillä saat todella maukkaita lihapullia nopeasti.




Tuliset lihapullat



400g kalkkunanjauhelihaa

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 chili

2 dl tomaattimurskaa

1 muna

puolet korianterin ruukusta

suolaa ja pippuria


Leikkaa sipuli ja chili pieneksi paloiksi. Murskaa valkosipulit veitsellä ja leikkaa ne pieneksi silpuksi. Lisää ainekset jauhelihan sekaan ja sekoita. Lisää lopuksi tomaattimurska, korianteri ja muna. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista pullat pannulla kypsäksi tai uunissa 200 asteessa puolen tunnin ajan.




Bataattipyre

2 isoa bataattia

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria


Kuori bataatit ja leikkaa ne pieneksi lohkoiksi. Keitä ne vedessä kypsiksi. Kun bataatit ovat pehmeitä, kaada niistä keitinvesi pois. Survo bataatit soseeksi ja lisää joukkoon loraus oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti