Reseptiarkisto

maanantai 2. maaliskuuta 2015

Falafel-pyörykät ja bataattiranskikset


Tällä hetkellä lempiruokaani ovat falafel-pyörykät. Voisin syödä falafelejä vaikka joka päivä, nam! Tällä ohjeella tulee erittäin maukkaita pyöryköitä.




Falafel-pyörykät
( n.7 kpl)


1 purkki kikherneitä

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 rkl tahinia

0,5 dl sitruunamehua

iso loraus oliiviöljyä

puoli ruukkua tuoretta korianteria

3 rkl kookosjauhoja

1 rkl juustokuminaa

suolaa ja pippuria



lisäksi:


1 muna

mantelijauhoja



Sekoita blenderissä kikherneet, sipuli ja valkosipuli. Lisää nesteet, tahini, korianteri ja mausteet. Taikinasta kannattaa tehdä jämäkkää ja kosteaa. Jos taikina tuntuu liian kuivalle, lisää joukkoon vielä sitruunamehua ja oliiviöljyä.

 Tee taikinasta pyöryköitä ja kasta jokainen pyörykkä ensin munaseoksessa ja sen jälkeen mantelijauhoissa. Paista pyörykät öljyssä kuumalla pannulla. Kannattaa paistaa ensin koepyörykkä. Jos koepyörykän rakenne hajoaa pannulla, kannattaa taikinaan lisätä hieman jauhoja.




Bataattiranskalaiset


2 isoa bataattia

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria



Kuori bataatit ja leikkaa ne tikuiksi. Laita tikut leivinpaperin päälle. Lisää ranskalaisten päälle oliiviöljyä ja mausteet. Paista 225 asteessa 30 min niin että ranskalaiset ovat rapeita.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti