Reseptiarkisto

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Bataatti-munakoisolasagne

Tämä resepti oli ensimmäisiä reseptejä minkä netistä löysin kun aloin noudattamaan uutta ruokavaliota. Muokkasin reseptiä hieman omaan makuuni sopivaksi. 



Bataatti-munakoiso lasagne

1 iso bataatti

1 iso munakoiso

2-3 porkkanaa

1 sipuli

maun mukaan valkosipulinkynsiä

400g kalkkunanjauhelihaa

400g tomaattimurskaa

suolaa ja pippuria



Valkokastike

400g kookosmaitoa

pari ruokalusikallista kookosjauhoja

suolaa ja pippuria



Kuori bataatti, porkkanat, sipulit ja valkosipulit ja pilko ne leikkuualustalle valmiiksi. Leikkaa munakoiso siivuiksi ja laita siivujen päälle suolaa = munakoisojen itkettäminen. Näin munakoisosta poistuu kitkerä maku. Anna suolan vaikuttaa puolisen tuntia. Itkettämisen jälkeen poista munakoisoista suola. Voit huuhdella ne veden alla tai pyyhkiä suolat talouspaperilla.

Ruskista jauheliha. Lisää jauhelihan joukkoon sipuli sekä tomaattimurska. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Kaada kattilaan kookosmaito, jauhot ja sekoita ne. Keitä seosta hiljalleen viiden minuutin ajan. Mausta valmis seos suolalla ja pippurilla.

Kokoa lasagne. Laita voidellun vuoan pohjalle bataatit, niiden päälle munakoisot ja porkkanan palat. Laita seuraavaksi jauhelihaseos ja sen päälle valkosipulin paloja. Lisää sitten valkokastike. Jätä kastiketta sen verran kattilaan että sitä riittää myös viimeisen kerroksen päälle.
Lisää viimeiseksi bataattikerros. Bataattikerroksen päälle voit laittaa loput valkokastikkeesta. Ripottele lopuksi pinnalle kookosjauhoa.

Paista 225asteessa 45-60 minuuttia




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti