Reseptiarkisto

tiistai 10. maaliskuuta 2015

Täytetyt munakoisot, Iman bayildi

Lähi-idän ruuat kuuluvat nykyään lempiruokiini. Lähi-idän keittiö tunnetaan maukkaista ja värikkäistä kasvisruuista, kikherneistä, falafel-pyöryköistä, mahtavasta juustokumina-mausteesta, taateleista...listaa voisin jatkaa loputtomiin! Tällä kertaa reseptinä on kuuluisaa turkkilaista ruokaa, iman bayildiä.




Iman Bayildi


2 suurikokoista munakoisoa

2 isoa sipulia

8 valkosipulinkynttä

4 suurta tomaattia

1 nippu persiljaa

suolaa ja pippuria

ripaus sokeria



Seos:

2 dl oliiviöljyä

2 dl vettä

1 dl sitruunamehua

1 rkl hunajaa



Tee munakoisoihin haarukalla pistoja ja laita ne uuniin 175 asteeseen reiluksi puoleksi tunniksi. Munakoisot ovat valmiita kun ne ovat pehmeitä. 

Halkaise munakoisot melkein pohjaan asti. Kaiverra munakoisojen sisus irti ja hienonna se. 

Kuori ja leikkaa sipulit, valkosipulit ja tomaatit. Kuullota sipulit, valkosipulit ja munakoisojen sisus oliiviöljyssä pannulla. Lisää tomaatit ja hienonnettu persilja. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vähän sokeria joukkoon. Hauduta 15min.

Laita munakoisot paistokasarin pohjalle ja jaa täyte munakoisoihin. Valmista seos ja kaada se munakoisojen päälle. Kuumenna ja hauduta ruokaa miedolla lämmöllä noin 45 min.

Tarjoile munakoisot riisin kanssa. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti