Shakshuka
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
puolikas paprika
2 tomaattia
1 pieni parsakaali
1 tölkki valmiita kikherneitä
1 tölkki tomaattimurskaa
1 dl vettä
4 kananmunaa
tuoretta korianteria
1 tl juustokuminaa
suolaa ja pippuria
Pese parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi paloiksi. Laita parsakaalit kuumaan veteen ja keitä ne pehmeiksi. Leikkaa sipuli, valkosipulin kynnet ja paprika pieneksi paloiksi ja kuullota ne pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska ja vesi. Lisää myös kikherneet, tomaatit ja valmiit parsakaalit. Mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla. Anna kiehua hiljalleen 15 min.
Kun seos on keittynyt kasaan riko pinnalle kananmunat. Anna munien kypsyä kannen alla haluttuun kypsyysasteeseen. Lisää tuoretta korianteria shakshukan päälle.
Kun seos on keittynyt kasaan riko pinnalle kananmunat. Anna munien kypsyä kannen alla haluttuun kypsyysasteeseen. Lisää tuoretta korianteria shakshukan päälle.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti