Reseptiarkisto

lauantai 7. maaliskuuta 2015

Chili con carne

Tällä kertaa reseptinä on tex-mex tyylistä ruokaa, chili con carnea. Tex-mex tulee muuten sanoista texan ja mexican. Texan tarkoittaa Texasin (suomeksi Teksas) osavaltiota Yhdysvalloissa. Chili con carne on siis yhdysvaltalaista ruokaa, joka on saanut vaikutteita meksikolaisesta keittiöstä.




Chili con carne


400g kalkkunanjauhelihaa

400g tomaattimurskaa

1 tölkki valmiita kidney-papuja

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

1 keltainen chili

1 vihreä chili

2 dl vettä

tuoretta korianteria

suolaa ja pippuria



Ruskista jauheliha. Lisää joukkoon sipuli, valkosipulit ja chilit. Paista kypsäksi. Lisää joukkoon tomaattimurska ja vesi. Lisää myös pavut tässä vaiheessa mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua liedellä hiljalleen 15-20min. Lisää lopuksi tuoretta korianteria joukkoon.

Voit tarjoilla chili con carnen kvinoan tai riisin kanssa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti